Izjava o varovanju osebnih podatkov

Splošne informacije

best connect d.o.o., Cesta v Gorice 34C, 1000 Ljubljana, je nakupovalno združenje za podjetnike, ki deluje z namenom trajne optimizacije stroškov podjetij in upravlja s spletno stranjo www.bestconnect.si. Odgovorni pravni subjekt za varstvo podatkov pri obdelavi vaših osebnih in na podjetje vezanih podatkov je best connect d.o.o.

Varstvo vaših osebnih podatkov nam je izjemno pomembno. Vaše podatke zato obdelujemo izključno na podlagi pravno veljavnih predpisov. V tem dokumentu vas seznanjamo z najpomembnejšimi vidiki obdelave podatkov v okviru naše spletne strani.

 

Kontakt z nami

Če kontakt z nami vzpostavite preko spletne strani ali elektronske pošte, bomo podatke, ki nam jih posredujete, z namenom obdelave povpraševanja in za primer potrebe po dodatnih informacijah, hranili šest mesecev. Teh podatkov brez vašega dovoljenja ne posredujemo tretjim osebam.

 

Hramba podatkov

Seznanjamo vas, da se pri obisku naše spletne strani na podlagi prostovoljne privolitve zbirajo, obdelujejo in analizirajo sledeči podatki: naslov IP, ID uporabnika, referenčni URL, uporabljen brskalnik, operacijski sistem. Z namenom enostavnejše sklenitve pogodbe in kasnejšega izvajanja pogodbe best connect in njegovi upravljavci spletnih strani na podlagi piškotkov shranjujejo podatke o IP imetnika priključka, in tudi ime, naslov in elektronski naslov interesenta.

Prav tako bomo v procesu včlanitve v nakupovalno združenje z namenom izvajanja pogodbe pri nas hranili podatke, relevantne za odjem energije (računi, tarife, pogodbe za dobavo energije, računi za omrežnino, pogodbe za dostop do omrežja, morebitni preko spletne strani naloženi dokumenti). Poleg tega bomo z namenom izvajanja pogodbe hranili osebne podatke in podatke o podjetju (ime, priimek, datum rojstva, naslov, telefonska številka, elektronski naslov, davčna številka, naziv podjetja, ID št. za DDV, matična številka podjetja, številka merilnega mesta, posredovanje pooblastila SEPA).

Vaši posredovani podatki so potrebni za izvajanje pogodbe oz. za izvedbo predpogodbenih postopkov. Brez teh podatkov ne moremo skleniti pogodbe z vami. Podatkov tretjim osebam ne posredujemo, z izjemo posredovanja obračunskih podatkov na naše bančne institucije oz. ponudnike plačilnih storitev z namenom obračuna plačil, kakor tudi trenutno aktualnemu in prihodnjemu dobavitelju energije z namenom odpovedi ter sklenitve nove pogodbe za dobavo energije ter našemu davčnemu svetovalcu  za izpolnitev naših davčnih obveznosti.

Ob prekinitvi procesa sklepanja pogodbe bodo pri nas shranjeni podatki izbrisani. Ob uspešni sklenitvi pogodbe bodo podatki shranjeni 5 let, kolikor po zakonodaji znaša obveznost hrambe računovodskih podatkov.

Poleg tega – če je član soglašal s tem – best connect in/ali s strani best connect pooblaščeni poslovni partner posredovane osebne podatke in podatke o podjetju  uporabi za vzpostavitev stika (če to ni potrebno za izpolnitev pogodbe), zagotavljanje kakovosti storitev, posredovanje informacij o posebnih ponudbah / oglaševalskih aktivnostih, razširjeni ponudbi storitev, informacijah o novih oz. sorodnih produktih ter energetskih nasvetih, po telefonu, prek pisma ali elektronske pošte. To soglasje lahko stranke kadarkoli in brezplačno prekličejo.

Po izbiri ustreznega dobavitelja energije se podatki o podjetju, osebni podatki ter podatki o odjemu energije posredujejo izbranemu dobavitelju za menjavo dobavitelja. S tem namenom se posredujejo sledeči podatki: naziv podjetja, ime, priimek, rojstni datum, davčna številka, matična številka, ID za DDV, naslov za pošiljanje računov, vključno z vsemi dodatki, podatki o merilnem mestu stranke in aktualni distribuciji.

Podatki o nazivu podjetja, ime, priimek, naslov in podatki o dobavi energije (podatki iz pogodbe, obračunski podatki) in datum podpisa pogodbe, se hranijo do konca obdobja trajanja odgovornosti za izdelek (10 let).

Obdelava podatkov poteka na osnovi veljavnega Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in v skladu s 6/1(a) členom GPDR (privolitev) in/ali 6/1(b) členom GPDR (potrebno za izvajanje pogodbe) GDPR.

 

Piškotki

Naša spletna stran uporablja t.i. piškotke. To so majhne tekstovne datoteke, ki se s pomočjo spletnega brskalnika shranjujejo na vaši napravi.

Piškotke uporabljamo z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Nekateri podatki ostajajo shranjeni na vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Omogočajo ponovno prepoznavo obiska.

Če tega ne želite, lahko spremenite nastavitve vašega brskalnika, tako da vas ta pred kreiranjem piškotkov o tem obvesti, nato pa lahko to vsakič odobrite ali zavrnete.

Pri deaktivaciji piškotkov je delovanje spletne strani lahko omejeno.

 

Web analiza

Naša spletna stran uporablja funkcije spletnega orodja za analizo Google Analytics. S tem namenom so uporabljeni piškotki, ki omogočajo analizo uporabe spletne strani. Pridobljeni podatki se prenesejo in shranijo na strežniku ponudnika (praviloma v ZDA). Pridobijo se sledeči podatki: naslov IP, brskalnik, tip naprave, model naprave, lokacija, država, kraj, ponudnik storitev, ločljivost zaslona, čas obiska, jezik, operacijski sistem, obiskane strani na spletni strani. V okviru Google Analytics pridobljen naslov IP obiskovalca spletnega mesta se v evidenci ne vodi skupaj z ostalimi podatki ponudnika Google.

Po naročilu nakupovalnega združenja best connect d.o.o. Google te podatke uporabi za analizo obiskanosti spletnega mesta, za kreiranje poročil aktivnosti na spletni strani in za izdelavo drugih storitev v zvezi z uporabo spletne strani in internetnega dostopa za naročnika best connect.

To lahko preprečite, tako da svoj spletni brskalnik nastavite tako, da piškotki ne bodo shranjeni. Opozarjamo vas, da bo v tem primeru funkcionalnost spletne strani okrnjena in ne boste mogli uporabljati vseh funkcij. Poleg tega lahko posredovanje podatkov, pridobljenih s pomočjo piškotkov, in v zvezi z vašo uporabo strani (vključno z vašim naslovom IP) Googlu, kot tudi obdelavo podatkov s strani Googla onemogočite tako, da si namestite vtičnik, ki je na voljo na tej spletni strani:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

S ponudnikom smo sklenili ustrezno pogodbo za obdelavo podatkov.

Obdelava podatkov se izvaja na osnovi določil ZEKom-1 in v skladu s 6/1(a) členom GPDR (privolitev) in/ali 6/1(b) členom GPDR (potrebno za izvajanje pogodbe) GDPR .

Naš namen obdelave v okviru GDPR je izboljšanje naše ponudbe in pojavnosti na spletu. Ker nam je zasebnost uporabnikov pomembna, bodo uporabniški podatki psevdonimizirani.

 

Vaše pravice

V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravkov in/ali izbrisa osebnih podatkov, pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov, pravico do prenosljivosti podatkov, pravico do preklica dane privolitve za obdelavo osebnih podatkov ter pravico do pritožbe ter ugovora obdelavi osebnih podatkov. Če menite, da je obdelava vaših podatkov v nasprotju z zahtevami za  varstvo podatkov oziroma so vaše pravice v zvezi z zaščito podatkov kršene, se lahko pritožite pristojnemu nadzornemu organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec.

 

Varnost podatkov

Nakupovalno združenje best connect d.o.o. je implementiralo vse ustrezne ukrepe na področju varstva podatkov z namenom zagotovitve zasebnosti in integritete osebnih podatkov.

Drugo

V primeru spremembe tega dokumenta bo best connect d.o.o. na tem mestu objavil spremenjeno verzijo z aktualnim datumom.

 

Dosegljivi smo na naslednjih kontaktnih podatkih:

best connect d.o.o., Cesta v Gorice 34C, 1000 Ljubljana
Tel. št.: 01 777 4 123, Faks: 01 777 4 174
e-pošta: info@bestconnect.si

Stanje: maj 2018

Kontakt

best connect d.o.o.

Cesta v Gorice 34C

1000 Ljubljana

Tel.: +386 1 777 41 23

Faks.: +386 1 777 41 74

info@bestconnect.si

Mnenja članov

3.7

3 mnenja

Uporabljamo piškotke, da lahko našo spletno stran naredimo čim bolj prijazno uporabnikom. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, izhajamo iz tega, da se s tem strinjate. Beri naprej ...