1.  Registrirajte se v 5 minutah, varčujte leta in leta: V nakupovalno združenje podjetnikov se lahko prijavite v le 5 minutah, nato pa lahko prihranite čas in stroške energije.
2.  Ekskluzivna tarifa: best connect upravlja energijo za 13.000 podjetij. To pogajalsko moč uporabljamo neodvisno, zato se vsako leto pogajamo o ekskluzivnih tarifah za velike odjemalce.
3. Vi ste v središču pozornosti: Pri best connect vam nudimo osebno podporo.
4.  Zaupanje: Smo vodilno nakupovalno združenje za energijo v Avstriji. Poznamo trg z električno energijo in plinom, za naše člane smo tako prihranili že približno 100 milijonov evrov.
5.  WIN-WIN: best connect deluje neodvisno in je orientiran k uspehu. To za Vas pomeni: best connect prejme nagrado samo tedaj, ko Vi prihranite. Višina prihranka določi znesek nagrade.

Več poslovalnic ima za posledico visoke stroške energije in zaradi več različnih dobaviteljev pomeni tudi veliko birokratskih stroškov. Natančnejši pregled nad porabo je praviloma otežen, saj so veliki porabniki energije praviloma težko določljivi oz. sledljivi. Potencial prihranka tako ostane neizkoriščen in vodi k čedalje večjim izdatkom.

V skladu z danimi možnostmi optimirajte vsako posamezno poslovalnico. Pogosto že manjše prilagoditve prinesejo velike prihranke. Kaj so torej najpogostejše pasti, v katere se ujamejo filialisti? Kako je mogoče ukrepati?

Veliko poslovalnic – velika poraba:
Nasvet  št. 1: primerjajte naprave na različnih lokacijah. Tako prepoznate kako različna pogostost vklapljanja naprav vpliva na višino računa za elektriko ter s tem prepoznajte možen prihranek. Obstajajo avtomatizirani sistemi, ki poslovalnice povežejo med seboj. Možen je detajlni pregled iz ptičje perspektive in nam tako točno locirajo velike porabnike. Manjkajoči pregled je mnogokrat razlog za visoke stroške.

Več lokacij – visoki stroški:
Nasvet  št. 2: v vsaki posamezni poslovalnici poskrbite za varčevanje energije. Žarnice zamenjajte z LED sijajkami, v skupnih prostorih za osvetljavo uporabljajte senzorje  premikanja oz. svetlobe. Optimirajte čas prižiganja in ugašanja v skladu z višino odjema (merjena moč odjema). Primerjajte porabo naprav enakega tipa na vseh lokacijah.

Več lokacij – različni dobavitelji:
Nasvet  št. 3: manj različnih ponudnikov kot imate, bolje je. Več kot je ponudnikov, bolj variirajo cene in s tem skupni stroški. Če želite obdržati pregled, je dolgoročno najbolje vse lokacije prenesti k enemu dobavitelju.

Seznanjanje zaposlenih:
Nasvet  št. 4: svoje zaposlene seznanite s smotrno rabo energije. V vsaki poslovalnici določite zaposlenega, ki bo zadolžen za varčno tabo energije.

Brez energije industrijski obrati ne morejo obratovati. Največ potencialnega prihranka se skriva v električnih napravah in agregatih: kompresorji, črpalke in ventilatorji so pravi požeruhi električne energije. Največ je mogoče prihraniti z uporabo energetsko učinkovitih črpalk, energetsko učinkovito razsvetljavo ter učinkovitimi prezračevalnimi sistemi. Tudi pri porabi energentov za ogrevanje je možno ustvariti znatne prihranke.

Kako točno je mogoče doseči prihranek?

Malokdo ve, da je stisnjen zrak ena izmed najdražjih oblik energije. Zrak sam po sebi nič ne stane, električna energija potrebna za proces stiskanja zraka pa je druga zgodba: in sicer je za pogon kompresorja do štirikrat dražja kot zemeljski plin ali kurilno olje. Velja torej, da tem pogosteje kot se kompresor zažene, da bi obdržal tlak v sistemu, tem višji bo račun za električno energijo. Kompresorji na stisnjen zrak izgubljajo energijo na različne načine: mesta, ki ne tesnijo popolnoma, neuporabljena toplotna energija in tudi nečistoča. Nepravilni priklopi in nepravilna regulacija pritiska so razlog za visoke stroške.

Kako lahko poskrbimo za energetsko učinkovitejšo rabo stisnjenega zraka?

  • Redno preverjajte ventile in cevi.
  • Uporabljajte časovne ure za krmiljenje.
  • Redno posodabljajte tehniko.
  • Uporabite toplotno energijo.

Če želite prebrati celoten članek, kliknite tu.

Kontakt

best connect d.o.o.

Cesta v Gorice 34C

1000 Ljubljana

Tel.: +386 1 777 41 23

Faks.: +386 1 777 41 74

info@bestconnect.si

Mnenja članov

3.7****

16 mnenj